Harvard Üniversitesi Astronomi Başkanı Avi Loeb, 2017 yılında Oumumua'nın Güneş Sistemi dışından uzaylılar tarafından gönderilmiş olabileceğini duyurdu.
Harvard Üniversitesi astrofizikçisi Avi Loeb, 2017 yılında Güneş Sistemine giren ve tespit edilemeyen Oumuamua'nın terk edilmiş bir uzay teknolojisi parçası olduğunu iddia etti.
Loeb daha önce 2018'de bir ortak makalesinde Oumuamua'nın doğal bir nesne olmadığını belirtmişti ve bilim adamı bu bilgiyi yeni kitabı Dünya Dışı:Dünyanın Ötesinde Akıllı Yaşamın İlk İşareti'nde daha ayrıntılı olarak eklediğini açıklamıştı.
Oumuamua, Güneş Sistemi'nin dışından gelen ilk nesne olarak tarihe geçti
Oumumua, 19 Ekim 2017'de Güneş Sistemine girerek bilim dünyasına büyük bir şok yaşattı. NASA, bu tanımlanamayan parçanın Güneş Sistemi dışından gelen ilk nesne olduğunu açıklamıştı. Kozmik nesneye başlangıçta kuyruklu yıldız denmesine rağmen, gaz ve tozdan oluşan kuyruğu olmayan bu nesne yıldız olduğuna dair hiçbir işaret göstermedi. Bilim adamları daha sonra Oumuamua'nın bir asteroid olduğunu düşündüler, ancak söz konusu parça Güneş'i saatte 315 bin kilometre hızla geçerek bunun bir asteroid olmadığını kanıtladı. Yaklaşık 274 metre uzunluğundaki bu parça, bilim adamlarının çözemeyeceği bir sır haline geldi.