Çin'de araştırmalarına devam eden bir grup bilim adamı, su ve karbondioksitin yenilenebilir enerji ile işlenmesine ve sentetik yakıt olarak kullanılmasına izin veren yeni bir yöntem geliştirdi. Bu yöntem% 100 yeşil olmasa da, gelecekte fosil yakıtlar için nispeten daha iyi bir alternatif olabilir.
İklim krizinin etkilerinin kendini göstermeye başladığı günümüzde bilim dünyası büyük ölçüde bu konuya yönelmiştir. Gezegenin geleceği için tüm sorunlara çözüm arayan yüzlerce araştırma var ve her biri bu büyük soruna farklı noktalarda farklı bakış açılarıyla çözüm bulmaya çalışıyor. İklim krizinin en büyük nedenlerinden biri, özellikle karbondioksit salınımı nedeniyle fosil yakıtların kullanılmasıdır. Son yıllarda elektrikli otomobillerin yaygınlaşması bu soruna bir çözüm olarak görülüyor, ancak Amerika ve Avrupa'da elektrikli otomobil kullanımının artmasına rağmen, iklim krizi küresel bir sorundur ve milyonlarca araç hala fosil yakıt kullanıyor. ülkeler. Çin, Fransa ve İngiltere gibi birçok ülke geçtiğimiz yıllarda fosil yakıt kullanan araçların üretim ve kullanımının tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik planlarını açıklamış ancak tahmin edebileceğiniz gibi bu planların çalışma süresi çok uzun. Örneğin Fransa, bu temel değişiklik için 2040 yılına işaret etti.
Yenilenebilir enerji kaynakları ile sentetik yakıt üretmek, fosil yakıt ve karbon emisyonunda atılması gereken en önemli adımlardan biri:
Aslında sentetik yakıtlar üreterek karbondioksit emisyonunun azaltılması konusu uzun yıllardır üzerinde çalışılan bir çalışmadır. konu ve yöntem pek çok gelişmeye açıktır. Bir grup Çinli bilim adamı tarafından geliştirilen bu yeni yöntem, bu noktada umut vericidir. Bu yeni yöntem temelde karbondioksit ve suyun gündüz ve gece arasındaki sıcaklık farkından yararlanılarak üretilen enerji ile işlenerek metanole dönüştürülmesine dayanmaktadır. Bilim adamları, metanolün işlenerek sentetik bir yakıt olarak kolayca kullanılabileceğini söylüyor. Metanolden üretilen sentetik yakıt, fosil yakıtlara göre çok daha çevreci bir yakıt seçeneğidir.