Tüm Detaylarıyla Yarın Tanıtılacak iPhone 12: Tasarımı, Tartışmalı Kutu İçeriği, Özellikleri ve Fiyatı [Video]

Apple, yeni akıllı telefonu iPhone 12'yi 13 Ekim saat 20: 00'de tanıtacak. Tasarım açısından serisinin köklerine dönmesini beklediğimiz iPhone 12, dört farklı modelde karşımıza çıkacak. İPhone 12 fiyatını, özelliklerini ve diğer tüm detayları sizler için derledik.

Geçen yıl piyasaya çıkan iPhone 11 ile Apple büyük ikramiyeyi vurdu. 3 farklı modeli bulunan iPhone 11 ailesinin başlangıç modeli, 2020'nin en çok satan telefonu oldu. Ülkemizde vergi zamları nedeniyle fiyatı 8000 bin TL baz alsa da iPhone 11'in başarısı gözlerini açtı. Apple'ın yeni oyuncağı. Eylül ayında tanıtılacak iPhone 12; Fiyatı, özellikleri ve tasarımıyla ilgili bilgilerin çoğu artık kesin. 4 farklı modeli ve iPhone 6 ile tarihe geçen keskin hatlara sahip köşeli bir tasarımla çıkması beklenen iPhone 12 ailesi performans açısından çıtayı belirleyecek telefonlar arasında yer alacak. Tüm modellerde 5G teknolojisinin bulunacağı gerçeği ve çekilen fotoğraflarda devrim yaratacak LIDAR teknolojisi gibi önemli detaylar var. Ancak kutunun içeriği biraz can sıkıcı olabilir. Şimdi iPhone 12 hakkında bilinen her şeye daha yakından bakalım.

İPhone 12 Pro Max hakkında bilinen her şeyi aşağıdaki videomuzda açıkladık:

Bu sefer 4 farklı iPhone görmeyi umuyoruz:

iPhone 12 Mini iPhone 12 iPhone 12 Pro iPhone 12 Pro Max

Küresel teknoloji basını, Apple'ın iPhone modelleri hakkında birçok bilgi paylaştı. En dikkat çekici detay ise Apple'ın bu yıl 3 değil 4 farklı modelle karşımıza çıkması. 2018'de iPhone XR, Xs ve Xs Max ile karşımıza çıkan Apple, "R" ile ailenin en ucuz üyesi seçildi. fiyatını göster. İPhone 11 ile "R" serisi modeller geçmişte kaldı. Apple'ın iPhone 12 ailesinde iPhone 11 ile kanıtladığı marka stratejisini değiştirecek. Serinin en küçük modeli iPhone 12 mini olacak, ardından ana model iPhone 12 ve üst segment versiyonları iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max gelecek. Küresel ekonomik durum göz önüne alındığında, insanlar için daha erişilebilir iPhone 12 mini modelinin Apple için mantıklı bir tercih olduğu görülebiliyor.

Kutu içeriği:"Şarj cihazı koymadık" demeyelim, "kablosuz iPhone" diyelim.

EarPods kablolu kulaklıklar ve standart kablolu şarj cihazı kutudan çıkmayabilir. Apple'ın bunu "tamamen kablosuz iPhone" ifadesiyle ifade etmesi bekleniyor. Şarj cihazı ve klasik EarPods kablolu kulaklıkların bu kez iPhone 12'nin kutusundan çıkmayacağı iddiası gündemi oluşturdu. Diğer bir deyişle iPhone 12'ler, akıllı telefonun kutudan çıktığı için minnettar olduğumuz içerikle gelebilir:Telefon + şarj kablosu. Apple'ın kulaklık ve şarj cihazını kutudan çıkaracağı yönündeki iddialarının temel dayanağı, 5G ve ekran maliyetlerinin yüksek olması, bu da fiyatı artırıyor. Dolayısıyla Apple, sanki batmakta olan bir gemideymiş gibi kutunun içindekilerden “fazlalık” çıkarmaya çalışıyor olabilir. Ancak, ne Apple batıyor ne de gemiyi ileriye götüren tüketici dikkate alınmıyor. Apple, kutunun içeriğini ilan edildiği gibi teslim ederse ciddi eleştirilerin hedefi olacaktır.

Tasarım:

4 farklı model, 3 farklı boyut, 2 farklı çerçeve:iPhone 12 mini:5.4 inç ekran, alüminyum çerçeve iPhone 12:6.1 inç ekran, alüminyum çerçeve iPhone 12 Pro:6.1 inç ekran, paslanmaz çelik çerçeve iPhone 12 Pro Max:6.7 inç ekran , paslanmaz çelik çerçeve Daha büyük lensler ve kare şekilli arka kamera modülü sayesinde 12 Pro ve Pro Max LIDAR sensörü 4 daire kamera modülü iPhone 12 ve 12 Max renkler:Beyaz, siyah, yeşil, sarı, mor, kırmızı ve turuncu (yeni), iPhone 12 Pro ve Pro Max renkleri:Uzay grisi, gece yeşili, altın, gümüş ve lacivert (yeni), 5G nedeniyle önceki modellere göre daha geniş anten olukları (Net değil), iPhone 11 modelden daha fazla çentik (Net değil), Kurcalanmış cam ön ve arka panel,

Yeni iPhone modellerinin en büyük tasarım değişikliği, iPhone 6'dan beri karşılaştığımız yuvarlak çerçevelerin ortadan kaldırılması olacak. Paslanmaz çelikten yapılacak çerçeveler, cihazı herhangi bir eğri olmadan çevreleyecek. Bu tasarım en son iPhone 4, 5 ve SE modellerinde ortaya çıktı. Başka bir deyişle, Apple bir nevi geçmişi ve bugünü bir araya getirecek. İlk model iPhone 12 mini ve ana model iPhone 12 alüminyum çerçeve kullanacak.

İPhone 12 ailesinin arka kamera modülü, yeni nesil iPad Pro'da da bulunan bir teknolojiye sahip olacak. Bu teknolojiye kamera başlığı altında da değindik ama bu cihazların görünümünü etkileyecek bir faktör. İPhone 12 mini ve 12'de bulunması beklenmese de Pro ve Pro Max modellerinde 3 kameranın yanında LIDAR sensör bulunacak.

Serinin ilk modelleri olan iPhone 12 mini ve iPhone 12'nin iPhone 11 ile aynı renk seçeneklerine ek olarak açık turuncu ile gelmesi bekleniyor. Benzer şekilde Apple, iPhone 11 Pro ve Pro Max ile sunduğu renk seçeneklerine bu sefer de lacivert ekleyebilir.

Ekran:

Boyutlar:iPhone 12 mini:5,4 inç iPhone 12:6,1 inç iPhone 12 Pro:6,1 inç iPhone 12 Pro Max:Tüm modellerde 6,7 inç OLED ekran paneli iPhone 12 Pro için iPhone 12 mini ve 12 60 Hz yenileme hızı ve 120 Hz yenileme hızı Enerji tüketimini yüksek yenileme hızıyla dengeleyen Pro Max LTPO teknolojisi için (kesin değil), Ayarlar menüsünden yenileme hızını değiştirme imkanı

Apple'ın iPhone modellerinde 4 farklı seçenek, ancak ekran boyutları ile 3 farklı seçenek sunması biraz kafa karıştırıcı olabilir, hemen anlatalım. Ailenin en küçük ekran üyesi iPhone 12 mini, 5.4 inç boyutuyla avuç içine sığıyor ve çok yüksek özelliklere sahip olmayanlara hitap ediyor. İPhone 12 ve 12 Pro, biraz daha büyük bir ekranı tercih edenlere hitap ediyor ancak bu iki cihaz arasında yenileme hızında bir fark var. 120 Hz yenileme hızı talep ederseniz, Pro'ya gitmelisiniz. Beklendiği gibi iPhone 12 Pro Max, en büyük ekran iPhone olarak iOS 14 ile yeni iPad Pro'ya yakın bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Yenileme hızı sorununun 2020 yılında Galaxy S20 ile popüler hale geldiğini fark eden Apple, aslında buna hazırlıklıydı. Çünkü 2020 model iPad Pro'nun ekranı zaten 120 Hz. Bu panelin iPhone 12 Pro ve Pro Max'e uyarlanmasını bekliyoruz.

Performans:

Apple A14 Bionic işlemci çipi, 3,1 GHz'e kadar hızlanan ARM tabanlı işlemci çekirdekleri (Emin değil), iPhone 12 mini için 4 GB RAM ve iPhone 12 Pro ve Pro Max için 12, 6 GB RAM, Apple'ın kullandığı mobil işlemci A13 Bionic iPhone 11 ailesi ve iPhone SE 2020'deki kullanımları, şimdiden günümüzün en hızlı mobil işlemcilerinden biriydi. İOS ile bile, işlemcinin performansı daha da belirgindi ve Android cephesinde Exynos, Kirin ve Snapdragon'un son temsilcilerine ciddi şekilde meydan okudu.

Mart 2020'de ortaya çıkan en son bilgilere göre A14 Bionic, ARM tabanlı bir mobil işlemci olacak. Henüz kesinleşmese de işlemcinin 3.1 GHz'e kadar hızlar sunduğu söyleniyor. İşlemcisi geçen yıla göre 400 MHz artıran Apple, yeni MacBook'ları için de Silicon adlı ARM tabanlı bir işlemci geliştiriyor. Yeni iPhone modelleri, Apple'ın değişen işlemci politikalarını kanla görebildiğimiz ilk cihazlar olabilir. Şimdilik A14 Bionic ile ilgili bilgilerimiz bununla sınırlı.

Pil ve pil ömrü:

ProMotion teknolojisi (iPhone 12 Pro ve Pro Max, kesin değil) iPhone 12 mini için iPhone 11 2227 mAh ile karşılaştırıldığında artırılmış pil kapasitesi; 12 ve 12 Pro için 2775 mAh; 12 Pro Max için 3687 mAh. Apple'ın batarya konusunda bir sır vermediğini biliyoruz. İPhone modellerinde rakipleri kadar yüksek pil bulunmadı. Zira iPhone cihazlarında pil yönetimini kolaylaştıran yazılım, yani işletim sistemi cihaza özeldi. Android gibi tüm donanım ve cihazlarda düzgün çalışacak şekilde tasarlanan işletim sistemleri, arayüzler eklendiğinde cihazların enerjisini daha hızlı tüketir.

İPhone 12 ailesinin pil kapasiteleri hakkında net bir bilgi yok ve muhtemelen Eylül ayındaki lansmana kadar böyle bir bilgi bulunmayacak. Ancak 120 Hz ekrana sahip Pro modeller için ekran yenileme hızının çok fazla pil tüketmesini engelleyen bazı teknolojilerin geliştirildiği söyleniyor. Henüz kesinleşmese de bu teknolojiler için iPhone 12'yi atlayıp 2021'i beklememiz gerekebilir. Öyle ya da böyle, Apple hem 5G desteği hem de yeni nesil ekranlarla daha yüksek bir pil kapasitesi elde edeceğinden emin.

İşletim sistemi ve arayüz:iOS 14 ile fabrikadan çıkacak ilk telefon iPhone 12 olacak

iOS 14

iPhone 12, Apple tarafından Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda tanıtılan ve halen beta testinde olan iOS 14 ile kutudan çıkacak. İPhone ailesi arasında, bir işletim sisteminin ilk açılışta mı yoksa bir güncellemeden sonra mı yükleneceği konusunda bir boşluk yoktur. Ancak Android'den iOS 14'ün yeni kullanıcı dostu özellikleri bir bütün olarak iPhone 12'de görünecek.

Peki bu ne anlama geliyor? İPhone 12, Apple'ın 3.1 GHz hızında A14 Bionic işlemcisi ile gelirse, iOS 14 sayesinde bu deneyimi defalarca artıracaktır. İPhone 12, zor olacak işler için en ideal cihaz haline gelecektir. bir süre sonra eski iPhone modelleri pilleri nedeniyle.

Android'den iOS 14'ün Özellikleri iOS 14'ün tüm yeni özellikleri iOS 14 Widget'ı nasıl kullanılır? İOS 14 güncellemesini alacak tüm iPhone modelleri

Kamera:

iPhone 12 mini ve 12:Geniş ve ultra geniş açılı çift arka kameralar, Keskin ve O-film sensörleri, Akıllı HDR ve gece modu. iPhone 12 Pro ve Pro Max:Geniş, ultra geniş ve telefoto lenslere sahip 3 arka kamera, LG sensörler, LIDAR sensörüyle 3D tarama, 3x optik yakınlaştırma, ToF sensörü 120 ve 240 FPS'de 4K çözünürlüklü video kaydı, Gelişmiş Akıllı HDR ve gece modu,

İPhone 12 modellerinin sensör çözünürlükleri hakkında net bir detay yok. Bununla birlikte, Apple'ın yüksek olmayan ancak kararlı çözünürlükleri sevdiğini biliyoruz. Bu nedenle rakipleri 48, 64, 108 MP çözünürlüklere ulaşırken Apple, maksimum 12 MP çözünürlükle iPhone 11 ailesinde boy gösterdi. İyi bir kameranın sadece MP değeri ile ilgili olmadığını da anlayabiliriz. iPhone 12 muhtemelen çok yüksek çözünürlüklerde değil, bunun yerine daha gelişmiş yazılım desteği göreceğiz. LG tarafından üretildiği söylenen iPhone 12 Pro ve Pro Max'in üçlü arka kameraları aynı çözünürlüğe sahip olmalarına rağmen farklı amaçlar için kullanılacak. Geniş, ultra geniş ve telefoto olarak görmeyi beklediğimiz bu kamera kurulumu, iPhone 12 mini ve 12'de sadece geniş ve ultra geniş lenslerle karşımıza çıkacak. Tüm bunlara ek olarak ile mümkün olan özellikleri de göreceğiz. Smart HDR, gelişmiş gece modu gibi yazılım desteği.

İPhone 12 Pro ve Pro Max'te karşımıza çıkması beklenen LIDAR sensörünün akıllı telefon sektöründe yeni bir deneme olduğunu belirtelim. Apple'ın daha önce iPad Pro'da kullandığı bu sensör, kameranın görüş alanındaki nesneleri kızılötesi ışınlarla 3 boyutlu olarak taramamıza olanak sağlıyor. Günlük hayatta çoğu son kullanıcının ihtiyaç duymayacağı bir özellik olsa da, LIDAR ile geliştirilecek artırılmış gerçeklik (AR) uygulamaları yüksek doğrulukta ve neredeyse hatayla çalışabilir. Videoya gelince, iPhone 12'leri deneyimledikten sonra YouTube kanalımızdaki inceleme videosunda son sözümüzü söyleyeceğiz. Ancak 120-240 FPS ile 4K çözünürlükte video kaydetmenin mümkün olacağı söyleniyor. İPhone 11 ailesinde, ultra geniş açılı lenslerle yüksek çözünürlüklü videolar kaydedebildik ve video dondurma olmadan kayıt yaparken geniş açılı lense geçebildik.

İPhone 12 ve iPhone 12 Max'in Özellikleri

Ekran:iPhone 12 mini:5,4 inç Süper Retina OLED panel iPhone 12:6,1 inç Süper Retina OLED panel İşlemci:Apple A14 3,1 GHz'e kadar RAM:4 GB Depolama:128 GB veya 256 GB Ön Kamera:12 MP, henüz sonlandırılmamış Arka Kamera:Geniş:Çözünürlük net değil Ultra geniş:Çözünürlük net değil Akıllı HDR Gece modu Bağlantı:5G SA / NSA, Çift 4G VoLTE, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, USB Lightning İşletim Sistemi:iOS 14 Pil:iPhone 12 mini:2227 mAh, henüz tamamlanmadı iPhone 12:2775 mAh, henüz kesinleşmedi

iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max özellikleri:

Ekran:iPhone 12 Pro:6,1 inç Super Retina OLED panel iPhone 12 Pro Max:6,7 inç Super Retina OLED panel İşlemci:Apple A14 3,1 GHz'ye kadar RAM:6 GB Depolama:128 GB, 256 GB veya 512 GB Ön Kamera:12 MP, henüz sonlandırılmamış Ark Kamera:Geniş:Çözünürlük net değil Ultra geniş:Çözünürlük net değil Telefoto:Çözünürlük net değil LIDAR sensörü ToF Smart HDR Gece modu Bağlantı:5G SA / NSA, Çift 4G VoLTE, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, USB Lightning İşletim Sistemi:iOS 14 Pil:iPhone 12 Pro:2775 mAh, henüz tamamlanmadı iPhone 12 Pro Max:3687 mAh, henüz tamamlanmadı

iPhone 12 olası yurtdışı fiyatı:

iPhone 12 mini:649 $ + iPhone 12:749 $ + iPhone 12 Pro:999 $ + iPhone 12 Pro Max:1099 $ +

Yukarıdaki tabloya baktığımızda Apple'ın fiyat politikasını önceki yıllara benzer bir çizgide tuttuğunu görmek mümkün. İPhone X ile başlayan 999 dolarlık ana model konsepti, iPhone Profesyonelleri ile devam ediyor. Apple, satışları artırmak için iPhone 11'de uyguladığı gibi serinin ana modelini en uygun fiyatlı model yapacak gibi görünüyor. Ancak bu fiyatlar mevcut vergiler nedeniyle Türkiye'ye istediğimiz gibi yansıtılabilir.

iPhone 12 muhtemel Türkiye fiyatı:

iPhone 12 mini-:Kur parası ~ 4.450 TL vergiler dahil ~ iPhone başına 8750 12:Kurulum parası ~ 5.140 TL vergiler dahil ~ iPhone 12 Pro başına 10.100:Kurulum parası ~ 6.858 TL vergi dahil 12 ~ 13 485 iPhone Pro Max:Kur parası ~ 7544, vergiler dahil

ABD'de doğrudan satış yoluyla beklenen fiyatın üzerinde fiyatlar başına ~ 14.835, Türkiye'deki mevcut vergi politikalarına göre hesapladık. Ülkemizde 1500 TL ve üzeri telefonlardan% 1 Kültür Bakanlığı ve% 10 TRT paylarına ek olarak% 50 ÖTV ve% 18 KDV tahsil edilmektedir.

Tüm bu vergiler, şirket tarafından belirlenen ana fiyat üzerinden değil, birbirine ek olarak hesaplanır. İPhone 11 Pro Max'in şu anda Apple tarafından 13.199 TL (64 GB) ve 16.349 TL (512 GB) olarak satıldığını düşünürsek, iPhone 12 fiyatı için ulaştığımız rakamlara ortalama bir görünümle bakabiliriz. Yani fiyatlar bu satırda net bir şekilde olmasa bile yaklaşık olarak yukarıdaki gibi olacaktır.

Eylül 2020'ye kadar vergi politikalarındaki olası değişiklikler, telefonların fiyatını artırabilir veya azaltabilir. Yine de konuyu sizler için takip edip iPhone 12 fiyatı ile ilgili tüm detayları sizlere aktaracağız.

Kaynaklar:PhoneArena, Tom's Guide

Bunlara da Göz Atın

Huawei, Yeni Katlanabilir Akıllı Telefonu Mate X2’yi Duyurdu

Huawei, 2. nesil katlanabilir akıllı telefon Mate X2'yi resmen duyurdu. Tasarım özellikleri açısından Samsung Galaxy …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

avrupa yakası escort çapa escort halkalı escort şirinevler escort beylikdüzü escort beşiktaş escort escort bayan izmit escort ataşehir escort muratpaşa escort antalya escort şirinevler escort ataköy escort bursa escort istanbul bayan escort şişli escort pendik escort ligobet bursa escort betvino giriş beylikdüzü escort şişli escort sex hikaye milanobet ataköy escort istanbul escort roketbet güncel giris roketbet giris roketbet güncel adresi roketbahis güncel giris